Budgetudkast afslører: Regeringen vil sløjfe hjælp til fødende

Landets fødeafdelinger går tilsyneladende glip af et ventet og tiltrængt løft på 35 millioner kroner i år.

Pengene var øremærket til at skabe bedre forhold for fødende og ansatte på fødeafdelingerne.

Puljen er tilsyneladende blevet sløjfet. Det fremgår af et udkast til regeringens økonomiaftale med regionerne, skriver TV2, som er i besiddelse af skitsen.

Budgettet viser, at der er nul kroner i år til "øget kapacitet på fødeafdelinger". I margin fremgår det, at beløbet er "tilbagerullet".

Puljen skulle blandt andet dække løn til flere jordemødre og speciallæger, men Region Hovedstaden, som har søgt om 11 millioner kroner fra puljen, har ikke fået svar på ansøgning.

- Hvis pengene skal nå at komme de fødende til gavn, så skal det til at være, siger Sophie Hæstorp Andersen (S), som er formand i Region Hovedstaden, til TV2.

Aftalen om et løft til landets pressede fødeafdelinger blev indgået mellem den tidligere regering og Enhedslisten sidste år.

35 millioner i år skulle stige til det dobbelte de kommende tre år, men pengeindsprøjtningen synes nu usikker.

Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, har haft fat i sundhedsminister Sophie Løhde, som skulle have sagt, at pengene er på vej.

Enhedslistens sundhedsordfører, Stine Brix, vil se det, før hun tror det.

- Jeg synes, det er dybt pinligt, at Venstre har forsøgt at lancere sig som et parti, der vil prioritere sundhedsvæsnet. Det gælder åbenbart ikke det hjælpeapparat, som gælder for gravide, fødende og nyfødte.

- Det er særligt grotesk, at regeringen også inddrager penge, som er afsat til at ansætte mere personale i år, skriver Stine Brix i en mail til Ritzau.

Hun vil nu kalde ministeren i samråd for at få klarhed over situationen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip