Budkrig: Hus til salg for 1 krone solgt for 10.000

Familien havde ellers nærmest opgivet af sælge deres andelsbolig i Mårslet syd for Aarhus, men nu er det pludseligt blevet solgt, og det for 10.000 gange mere det stod til.

Rækkehuset var dog også kun til salg for 1 krone, men derfor kom det alligevel bag på familien, at der med ét var flere købere til det 106 kvadratmeter store hus på Mustrupvej.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

- Der kom pludselig seks henvendelser på huset. To dage efter var det solgt til nogen, der bød 10.000 kr. for det, og som overtager det allerede i næste uge, fortæller Bodil Breyen til Århus Stiftstidende.

Avisen havde omtalt coinofferet, og det havde lokket køberne ud af busken.

Andelsrækkehuset blev for et år siden udbudt til 399.000 kroner, men ingen købere meldte sig, og derfor blev prisen sat ned og ned, indtil prisen til sidst landede på en krone.

LÆS OGSÅ: Nye boligtrends kan sælge din bolig

Familien købte huset i 2007 for 425.000 kroner og har desuden brugt 100.000 kroner på solceller på taget. Ved salget får de kun dækket, hvad der svarer til cirka en måneds husleje.

Den lave pris skyldes, at andelsboligforeningen er låst af en såkaldt renteswap-aftale, hvor andelsforeningen i 2007 sikrede sig mod stigende renter. Problemet er bare, at renten kun er faldet siden, og man derfor i dag betaler langt højere renter end resten af markedet.

Andelsboligforeningens egenkapital er derfor væk, og boligerne er på papiret ikke noget værd. Men hvis renten begynder at stige igen, vil værdien af rækkehusene også stige.

Dagens Gossip