Bueskytter kæmper om sidste VM-pladser i Tyrkiet

Der venter et spændende World Cup-stævne i Antalya i Tyrkiet for de danske bueskytter - især i dame recurve.

Det er nemlig sidste chance for at overbevise landstræner Niels Dall om, hvem der skal med til VM på hjemmebane fra 26. juli til 2. august.

VM-holdet i dame recurve udtages først efter World Cuppen i Tyrkiet, som begynder præcis to måneder inden VM i Danmark.

- Dame recurve er det eneste hold, hvor vi ikke har sat navne på VM-skytterne endnu. Det er sidste chance for at overbevise mig om, at de skal med til VM i København, siger Niels Dall i en pressemeddelelse.

I forhold til den første World Cup i Shanghai er der et enkelt nyt ansigt at finde på damernes recurve-hold, hvor Natasja Bech erstatter Randi Degn.

Baggrunden for udskiftningen er, at landsholdsledelsen også ønsker at se Natasja Bech på højeste internationale niveau, inden VM-holdet udtages.

- Det er ikke kun denne World Cup, som afgør, om de kommer med til VM. Jeg vurderer skytterne på alt, hvad jeg har set fra dem i de seneste par måneder, forklarer Niels Dall.

Meget apropos er det i velkendte VM-omgivelser, at slaget om en plads på VM-holdet skal stå, idet World Cuppen skydes i Antalya i Tyrkiet.

Det var netop her, at Maja Jager sikrede sig verdensmesterskabet i individuel recurve, mens Martin Damsbo, Stephan Hansen og Patrick Laursen vandt guld i compound hold.

- Denne World Cup er særlig, fordi vi stiller med hele VM-holdet og reserverne, lige på nær dame recurve, hvor holdet som sagt ikke er udtaget endnu.

- Vi skal have nogle svar på, hvilke områder vi skal forbedre inden VM. Så jeg forventer ikke en toppræstation fra alle endnu, siger Niels Dall.

World Cuppen i Tyrkiet afvikles fra tirsdag til søndag.

/ritzau/

Dagens Gossip