Buffett til bank: Tak for de 29 milliarder

Warren Buffett var op til finanskrisen særdeles forsigtig med at investere i finanssektoren, men det ændrede sig nogle år efter. Flere af de finanshuse, der havde overlevet krisens indledende år, var stadig kapitaltrængende, og det benyttede Buffett sig af.

Blandt andet lånte han Bank of America fem milliarder dollar mod at få del i dividenden. Det skete via præferenceaktier. I dag, to år efter aftalen blev til virkelighed, kan Warren Buffett med sindsro se tilbage på endnu en investering, der har kastet guld af sig.

Regner man kursstigninger og udbytte sammen, ser det nemlig ud til, at superinvestoren kan trække en profit på mere end 100 procent hjem på sin Bank of America-investering - nærmere betegnet 5,3 milliarder dollar (29 mia. kroner), viser beregninger, CNBC har foretaget.

Dermed er det endnu en gang blevet klart, at Warren Buffett, der er en af verdens allerrigeste mænd, kan trække gode handler til sig på grund af sin pengetank Berkshire Hathaways størrelse. Derudover er det tydeligt, at Buffett, der er kendt for at have is i maven, når det gælder investeringer, stadig har sin fornemmelse for rettidighed intakt, når han skal investere.

Det også med tanke på, at Warren Buffett var en af de pengemænd, som investeringsbanker som Bear Stearns og Lehman Brothers forsøgte at lokke til sig efteråret 2008, da den finansielle nedsmeltning blev en realitet. Buffett sagde dengang nej tak. Ingen af de to banker findes i dag.

Den ene blev opkøbt, den anden gik konkurs.

Dagens Gossip