Buffon nægter at hovere over for målløs Zlatan

Skrevet af admin

18/06/2016

Dagens topnyheder

En målløs Zlatan Ibrahimovic gik fredag aften fra banen for sjette gang i træk uden at kunne score på keeperen Gianluigi Buffon.

Sverige havde ikke et eneste skud inden for målrammen i fredagens EM-kamp mod Italien, og Ibrahimovic var langt fra at få åbnet sin målkonto ved EM i Frankrig.

Ibrahimovic scorede et drømmemål med hælen mod Italien og Buffon ved EM i Portugal i 2004, men siden har den 38-årige målmandsveteran lukket fuldstændig ned for den svenske stjerneangriber.

- Det mål, han scorede i 2004, var til gengæld helt sygt, siger Buffon til norske VG.

I perioden fra 2007 til 2011 spillede Ibrahimovic fem kampe mod Juventus og Buffon - to kampe for AC Milan og tre for Inter - og det blev til nul mål af svenskeren.

Dermed er det nu blevet til 540 minutter i træk for Ibrahimovic mod Buffon uden en scoring.

Buffon, som også har spillet sammen med Ibrahimovic i Juventus, nægter at hovere over statistikken.

- Det er bare tilfældigheder. Og jeg har et meget stærkt forsvar foran mig, siger Buffon.

Han henviser til den italienske forsvarstrio Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci og Giorgio Chiellini, som ikke lod Sverige komme til en eneste målchance.

- Som alle ved, synes jeg, at et kollektiv er det bedste våben i fodbold. Måden, de spiller på i forsvaret, passer med måden, vi angriber på.

- Jeg er ikke overrasket over, at de også bidrager til mål; de har jo også to ben, siger Buffon.

Bonucci og Chiellini har været arkitekter bag to ud af de tre mål, som Italien har scoret ved EM.

Sverige har kun et point efter de to første kampe mod Irland og Italien, men Ibrahimovic hæfter sig ved, at holdet stadig kan nå videre med en sejr over Belgien i den sidste gruppekamp.

- Mod Irland gjorde vi det ikke godt, og da fik vi et point. Mod Italien spillede vi godt, men fik ingen point. Vi får at se, hvad der sker i den sidste kamp.

- Vi slap taget til slut, som vi ikke havde gjort i hele kampen, og så straffede Italien os.

- Ved den mindste fejl, så straffer de os. Det vidste vi. Men vi har en kamp tilbage. Gør vi det godt i den, så kan vi stadig kvalificere os, siger Ibrahimovic til SVT.

Sverige skal møde Belgien og formentlig vinde for at have en chance for at avancere fra gruppespillet ved EM.

/ritzau/