Buffon slår målmandsrekord i Juventus-storsejr

20/03/2016

Lokalopgør kan ofte gå begge veje, men i Torino var der søndag ikke den store tvivl om udfaldet.

Torino tog imod bysbørnene fra Juventus, og her rejste gæsterne sig efter skuffelsen i Champions League mod Bayern München i ugens løb.

Juventus vandt opgøret 4-1 og topper dermed Serie A med 70 point - tre mere end forfølgerne fra Napoli, der hjemme besejrede Genoa 3-1.

Efter lidt over en halv time slog Paul Pogba til, da han hamrede et frispark i mål uden chance for Torino-keeper Daniele Padelli, og Juventus øgede forspringet kort før pausen.

Sami Khedira fik lov at spadsere hele vejen igennem Torino-forsvaret, hvor han udplacerede en chanceløs Padelli.

Der var dog blot spillet tre minutter af anden halvleg, da hjemmeholdet kom på tavlen. Alex Sandro begik straffespark, og denne chance omsatte Torinos Andrea Belotti til 1-2-reducering.

Scoringen var interessant, for det var første gang i lang tid, at målmand Gianluigi Buffon indkasserede en scoring for Juventus i Serie A.

Faktisk slog Buffon den tidligere rekord for antallet minutter spillet uden at indkassere en scoring i den bedste række allerede efter fire minutters spil af søndagens kamp.

Buffon nåede da op på 930 minutter med et rent bur, og dermed sneg han sig forbi Sebastiano Rossis rekord på 929 minutter, der blev sat helt tilbage i sæsonen 1993-94.

Fra Belottis straffesparkmål skulle man ellers helt tilbage til det 64. minut af opgøret den 10. januar, da Juventus besejrede Sampdoria 2-1, for at finde den seneste scoring, som Buffon har indkasseret i turneringen.

Dermed lyder rekorden nu på 973 minutter uden scoring imod sig.

Med lidt over en halv time igen fandt Pogba Alvaro Morata, der fra tæt hold øgede til 3-1.

Efter samme opskrift lukkede Morata kampen til 4-1 med 13 minutter igen, inden Khedira valgte at bruge så meget mund overfor dommeren, at han fik det røde kort.

Forfølgerne Napoli kom skidt fra start i hjemmekampen mod Genoa, som kom foran 1-0 efter blot ti minutters spil ved Tomas Rincon.

To scoringer af Gonzalo Higuain efter pausen vendte dog op og ned på det hele, før Omar El Kaddouri i overtiden gjorde det til 3-1.

Napoli holder dermed fortsat trit med Juventus i toppen.