Buffon uden pensionsplaner trods smertefuldt nederlag

Skrevet af admin

03/07/2016

Dagens topnyheder

38 år, men endnu ikke pensionsmoden. Den italienske målmand Gianluigi Buffon markerede sig fremragende ved EM, hvor det sent lørdag blev til italiensk exit i kvartfinalen mod Tyskland efter straffesparkskonkurrence.

Trods det smertelige nederlag har Juventus-keeperen har ingen planer om at stoppe på landsholdet lige med det samme.

- Jeg har det fint. Jeg bliver stadig tændt af disse kampe, og jeg føler, jeg har meget at give til denne trup, siger Buffon efter de 18 straffespark, som samlet faldt ud til Tysklands fordel.

Buffon medvirkede til, at Tyskland blot scorede på seks ud af ni straffespark, men det nyttede intet, da Italien selv kun udnyttede fem.

Målmanden forlod efterfølgende grønsværen med tårer i øjnene.

- Tårerne var for min skuffelse. Det var en magisk oplevelse, der bragte noget frem i både os og vores fans, men nu er det slut.

- Det er en skam. Når et hold som Tyskland misbruger tre straffespark ud af de første fem, og du ikke kan vinde, så bliver det svært. Men nogle gange går det din vej, andre gange ikke. Sådan er sport, og det må vi acceptere.

- Vi ville forlade turneringen uden skulle fortryde noget, og det er det, vi gør. Vi gjorde vores land stolt, og der er intet at skamme sig over, siger Buffon.

Tyskland kom foran ved Mesut Özil efter 65 minutter, men 13 minutter senere udlignede Leonardo Bonucci på et straffespark. Siden blev der ikke scoret, og så måtte man ty til straffespark for at finde en vinder.

Italiens landstræner, Antonio Conte, der efter EM tiltræder som Chelsea-manager, havde svært ved at skjule skuffelsen.

- Det var en hård kamp i alle henseender, hvor vi viste hjerte til at overvinde forhindringer. Det er svært at tabe efter den slags lotteri.

- Fodbold kan skabe glæde eller dårlig smag i munden. Disse spillere vil altid have en plads i mit hjerte. De fik sat et stort aftryk på denne turnering, siger Conte.

Tyskland er nu klar til semifinalerne, hvor enten Frankrig eller Island venter. De to sidstnævnte tørner sammen i den sidste kvartfinale søndag aften.

/ritzau/