Bulgarerne kræver regeringens afgang

Protesterne startede fredag i sidste uge, hvor en 32-årig mediemogul ved navn Delyan Peevski blev udnævnt som leder af det magtfulde statsagentur for national sikkerhed (DANS).

Protesten fra de tusindvis af demonstranter, der opponerer mod udnævnelsen, går ifølge AFP på, at udnævnelsen af den uprøvede kandidat viser, at Bulgariens premierminister Plamen Oresharski er kontrolleret af en række mørke magtmænd, Bulgariens oligarker, der også tidligere har haft stor indflydelse i landet.

Premierministeren har lovet at få parlamentet til at ophæve udnævnelsen. Det har dog ikke forhindret demonstrationerne i at brede sig i weekenden og mandag.

Demonstranterne kræver premierministerens afgang, hvilket han ifølge AFP har afvist. En række analytikere mener dog, at Plamen Oresharskis dage som premierminister er talte.

I februar var der ligeledes demonstrationer i landet, der er plaget af fattigdom og korruption.

Ifølge en talsperson for Europa-Kommissionen vil kommissionsformand José Manuel Barroso understrege vigtigheden af, at Bulgarien håndterer landets problemer med korruption, når han og Plamen Oresharski mødes i Bruxelles fredag.

BNB

Dagens Gossip