Bulgarsk familie tiltalt for organiseret kvindehandel

Skrevet af admin

26/05/2015

Mest læste i dag

En bulgarsk familie bosiddende i Glostrup har ifølge anklagemyndigheden været omdrejningspunktet i en sag om organiseret udnyttelse af handlede kvinder i København.

Familiens far, mor og en 20-årig søn sidder tirsdag i Københavns Byret tiltalt i sagen sammen med to andre mænd, der ifølge anklagemyndigheden også er en del af det kriminelle netværk.

Anklagemyndigheden mistænker familiens anden søn for også at spille en rolle i netværket, men sønnen er endnu ikke blevet pågrebet. Han er efterlyst af politiet.

De fem tiltalte i sagen nægter sig alle skyldige i anklagerne om overtrædelse af straffelovens paragraf om menneskehandel

Anklager Sonja Hedegaard har tirsdag formiddag i Københavns Byret fremlagt de overordnede linjer i sagen, som for alvor tog fart i oktober, da de tiltalte blev anholdt.

- Det er anklagemyndighedens opfattelse, at de tiltalte udgør en væsentlig del af en kriminel organisation, der har til formål at rekruttere kvinder i Bulgarien til prostitution og til indgåelse af proformaægteskaber, fortæller anklageren.

Anklagemyndigheden vil indkalde fire af de kvinder, som angiveligt er blevet handlet og udnyttet til prostitution, som vidner i sagen. En femte af de angiveligt handlede kvinder er tidligere i år død. Det er dog kun én af kvinderne, der har fået forkyndt, at hun skal vidne.

Kvinderne er blevet hentet til landet fra Bulgarien, og de har fordret en tilværelse i prostitutionsmiljøet omkring Halmtorvet i København. Derudover har det ifølge anklagemyndigheden været planen, at kvinderne skulle indgå proformaægteskaber.

Blandt andet er en af kvinderne angiveligt blevet lokket til landet mod 5000 kroner i betaling for at lade sig gifte med en mand, som på den måde kunne få opholdstilladelse i EU.

Det var en mand, som var blevet gift med en af de forurettede kvinder, der i april 2014 anmeldte sagen til politiet. Derefter blev der etableret telefonaflytning - først af den bulgarske far og siden af andre af de tiltalte - inden politiet i oktober 2014 skred til anholdelse.

Sagen kommer til at løbe over 20 dage. Omkring halvdelen af tiden skal gå med afspilning af telefonaflytninger. Først i efteråret ventes der dom.

/ritzau/