Bundholdet HSV banker Dortmund

22/02/2014

Det hænder, at trænerfyringer virker med det samme. En af de gange så tyske fodboldfans lørdag i Hamburg.

HSV vandt nemlig lørdag eftermiddag med 3-0 over sidste sæsons Champions League-finalist Borussia Dortmund. Det gjorde Hamburg med scoringer fra Petr Jiracek med hovedet kort før pausen. Jiracek fik bolden fra Pierre-Michel Lasogga.

Og Lasogga scorede Hamburgs andet mål i anden halvleg. Lasogga bankede til bolden med højrefoden et lille kvarter efter pausen, og så fik Dortmund ellers travlt.

I overtiden scorede 20-årige Chananoglu et fornemt frisparksmål til 3-0.

For en uge siden fyrede Hamburgs ledelse Bert van Marwijk efter holdets syvende nederlag i træk i Bundesligaen. Mandag blev Mirko Slomka HSV's tredje træner i denne sæson, for tidligere var Thorsten Fink også blevet fyret.

Måske derfor var det et ny-tændt Hamburg-mandskab, som skabte sejren, men særligt i anden halvleg var der bid i Dortmunds angreb. Desværre for træner Jürgen Klopp slog Dortmund-spillerne sig på Hamburgs ekstremt fightende forsvarsspillere.

Hamburg-målmand René Adler måtte trække flere fine redninger op af hatten i anden halvleg.

Træner Slomka havde skiftet ud på seks pladser i forhold til sidste weekends nederlag i Braunschweig. Det viste sig at være en fin beslutning.

I Gladbach kom Jannik Vestergaard på banen efter 77 minutter, og han var med til at sikre Hoffenheim et point mod Borussia Mönchengladbach. Fem minutter senere scorede Hoffenheims Sejad Salihovic nemlig til 2-2 på straffespark.

Stuttgart tabte hjemme med 1-2 til Hertha Berlin og Augsburg vandt 4-2 ude over Freiburg, mens bundholdet Eintracht Braunschweig tabte ude med 1-2 til Nürnberg

Trods sejren er Hamburger SV stadig under nedrykningsstregen i Bundesligaen med 19 point for 22 kampe. Eintracht Braunschweig er sidst med 15 point.

Over nedrykningsstregen er Werder Bremen tre point foran Hamburg. De to hold mødes i Bremen i næste weekend.

For Borussia Dortmund betyder nederlaget, at Bayer Leverkusen kan skabe lidt afstand fra anden- til tredjepladsen, hvis det bliver til point ude mod Wolfsburg senere lørdag.