Bundprop besejrer Juventus og afslutter vild stime

09/05/2016

Den 28. oktober sidste år tabte Juventus 0-1 ude til Sassuolo, og med blot 12 point for ti kampe havde Torino-klubben et bjerg at bestige, hvis det italienske fodboldmesterskab skulle vindes for femte år i træk.

25 ligasejre og en enkelt uafgjort kamp senere tabte Juventus så igen, da bundproppen Verona søndag aften meget overraskende vandt 2-1 på hjemmebane.

På grund af den vilde stime har Juventus for længst genvundet titlen, og måske satte det præg på mestrenes motivation til kampen i næstsidste spillerunde.

Juventus måtte også undvære faste spillere som Paul Pogba, Stephan Lichtsteiner og Mario Mandzukic med karantæne, og med Sami Khedira og Claudio Marchisio ude med skader manglede mestrene dermed hele rygraden på midtbanen.

Verona, der for længst er rykket ud af Serie A, kom foran 1-0 kort før pausen på et delikat straffespark af angriberen Luca Toni, der stopper karrieren efter denne sæson, og som i øvrigt har en fortid i Juventus.

Den 38-årige angriber, der blev verdensmester med Italien i 2006, sparkede dybt i bolden, der sejlede i en blød bue over Juventus-målmand Neto, der afløste Gianluigi Buffon, som fik et hvil.

I anden halvleg scorede Federico Viviani til 2-0, og det formåede det afbudsramte mesterhold ikke at ændre afgørende på.

I dommerens tillægsminutter fik Juventus' Alex Sandro en tåbelig udvisning, da han indkasserede sit andet gule kort for en lidt for satset tackling.

Det lykkedes alligevel Juventus at få reduceret, da Paulo Dybala i de afsluttende sekunder scorede på et straffespark

Napoli holder med en 2-1-sejr ude over Torino fast i andenpladsen, der giver direkte adgang til Champions League-gruppespillet i næste sæson.

Juventus fører Serie A med 88 point før sidste spillerunde, mens Napoli har 79 point.

Roma ligger med 77 point på tredjepladsen, der udløser kvalifikationskampe om at komme med i Champions League-gruppespillet.