Bundrekord er i hus for risikovillige flekslånere

Boligejere med F1-lån hos Realkredit Danmark, som netop har fået renten lagt fast for det næste år, kan se frem til den laveste rente nogensinde. Det oplyser Realkredit Danmark.

Rentetilpasningen hos Realkredit Danmark har været i gang en uge og slutter med rekord. Næste uge følger de andre realkreditinstitutter.

- Renten landede på 0,24 procent. Det er det laveste niveau nogensinde for en januartilpasning, siger Sonia Khan, økonom i Realkredit Danmark.

Boligejere med F1-lån får dermed omtrent halveret deres nuværende rente på 0,51 procent. Det er dog ikke de store summer, der kommer til at lune i boligejernes husholdningsbudget.

På et lån på en million kroner vil man spare imellem 45 og 150 kroner om måneden efter skat afhængig af, om lånet er med eller uden afdrag, slår Sonia Khan fast.

- En i forvejen meget lav rente er blevet halveret, så det er selvfølgelig begrænset, hvad det vil betyde for ydelsen, siger Sonia Khan.

Hos Realkredit Danmark skal 45.000 danske boligejere have tilpasset renten på deres boliglån i denne omgang, siger Sonia Khan.

Realkredit Danmark er det første danske realkreditinstitut, som afslutter rentetilpasningen for de boligejere, som skal have ny rente fra 1. januar.

I næste uge følger Nordea Kredit, Nykredit og BRFkredit.

Realkredit Danmark vurderer, at det for hele sektoren er omkring 130.000 danske boligejere, som skal have tilpasset renten på deres boliglån fra nytår.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip