Buræg bliver taget af hylderne i Kvickly

Kæden er den første i Danmark til at pille æggene ud af sortimentet. Forud for beslutningen har Kvickly bedt sine kunder komme med deres holdning til buræg, og flere end halvdelen ville være glade for, at æggene ikke var til salg hos kæden.

»Når vi fjerner buræg fra hylderne i Kvickly, så er det i tråd med vores kunders holdning, og det er et vigtigt skridt i Kvicklys rejse mod at tilbyde vores kunder flere ansvarlige varer. Vi tager ansvar, og det samme gør vores kunder«, siger Jesper Faurholdt, kædedirektør i Kvickly, i en pressemeddelelse.

Hos dyreværnsorganisationen Dyrenes Beskyttelse ser man meget positivt på Kvicklys beslutning.

»Siden 1. maj har Dyrenes Beskyttelse kørt en kampagne for at få butikkerne til at stoppe med at sælge buræg. Derfor synes vi, at det er en fantastisk nyhed, at Kvickly vælger at følge vores opfordring om at tage ansvar for dyrenes velfærd og stoppe salg af buræg. Vi håber, at mange andre vil følge det gode eksempel, som Kvickly sætter, og at forbrugerne ligeledes vil bakke op«, siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse.

Kvickly har taget beslutningen om at tage buræggene ud af sortimentet i samarbejde med leverandøren af kædens buræg, DANÆG.

»Vi bakker op om Kvicklys beslutning om at fjerne buræg fra hylderne, og vi ser positivt på den udvikling som Kvickly skyder i gang, selvom der også er udfordringer, som skal løses i vores led. En omstilling i markedet kræver også en omstilling i produktionen, og vi er glade for samarbejdet med Coop og Kvickly i denne proces«, siger Jan Gerber, koncernchef i DANÆG.

Dagens Gossip