Burgersalget boomer i McDonald's

McDonald's Danmark ApS står for hovedkvarteret og 16 restauranter. Oven i det kommer de 70 franchise-restauranter, der eksisterer. Samlet set havde fastfoodkæden en omsætning på 1,8 milliarder kroner i Danmark, og det er lig med en fremgang på 6,3 procent.

I selve McDonald's Danmark ApS steg salget til 465 millioner kroner, hvilket er lig med en markant omsætningsvækst på 35 procent. Overskuddet før skat endte på 108 millioner kroner, mens resultatet efter skat endte på 81 millioner kroner.

I virksomhedens topchefs optik er omsætningsvæksten et resultat af en særlig dansk strategi samt fokus på omgivelser og åbningstider.

»Når vi sætter f.eks. havregrød på vores morgenmenu, er det fordi, vi ved, at det er det, danskerne kan lide. Vi kender danskerne og deres smag. Vi vil gerne spille en større rolle lokalt i Danmark. Derfor har vi haft et bevidst fokus på at nytænke både indretningen af vores restauranter, vores åbningstider og vores menukort. Tallene viser, at danskerne har taget godt imod det,« siger Stephen Shillington, administrerende direktør i McDonald's Danmark ApS, i regnskabsmeddelelsen.

I 2012 åbnede McDonald’s-kæden to nye restauranter. Stephen Shillington forventer, at der de kommende år vil komme endnu flere restauranter til - og det med mellem tre og fem om året. Det forventer den administrerende direktør vil betyde 500 flere ansatte. I dag har McDonald's-kæden samlet set mere end 4.200 ansatte.

Globalt set er McDonald's-koncernen ubetinget verdens største restaurationskæde. Den fortsætter år efter år med af vokse i omsætning og i antallet af restauranter. Finanskrisen er af flere blevet nævnt som en faktor i den seneste års internationale vækst - det ud fra devisen om, at McDonald's madvarer er billige, og derfor tiltaler de befolkningsgrupper, der har været hårdt ramt af krisen.

Dagens Gossip