Burhønsenes Befrielsesfront: Havehønen Maggie er død

Havenhønen Maggie er død. Efter at have overlevet en tilværelse som burhøne og udviklet sig til en livsglad høne med egen hønsegård og facebookside med 9000 fans, fik Maggie en pludselig og brutal død i sidste uge.

Maggie blev maskot for bevægelsen "Burhønsenes Befrielsefront", som kæmper for bedre dyrevelfærd og især mod buræg og -høns. Hun var selv en afpillet burhønen, som for to år siden blev befriet fra tremmeburet i DR2-programmet "Fedt, Fup og Flæskesteg" med Thomas Breinholt og hans chauffør og skeptiker Kurt.

Hønen kom til at bo hos journalist og forfatter Signe Wenneberg, og i haven hos hende blomstrede Maggie op og blev førehøne i hønsegården, og på Facebook fik Maggie og Burhønsenes Befrielsesfront over 9000 fans.

Men torsdag var det slut. Maggie blev angrebet af en stor hund, som kom på besøg i haven, mens hønsene rendte frit rundt.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

- Den vidste ikke, at Maggie var noget helt særligt. I må ikke blive sure på hunden. Det var et hændeligt uheld… Hundens ejer, en dame fra nabolaget, kom med æbler til os. Og hønsene var selvfølgelig fri… Jeg skreg, så højt jeg kunne ad hunden og flåede ham væk – men han nåede at sætte tænderne i min Maggie lige for øjnene af mig. Et stort, dybt dræbende bid over ryggen. Hun blødte straks ud af munden. Jeg lagde tre hvide håndklæder omkring hende og kørte til dyrlægen, beskriver Signe Wenneberg på sin hjemmeside den voldsomme begivenhed.

LÆS OGSÅ: Hund flygter fra ejer, løber halvmarathon, blier hædret - og kastreret

Dyrlægen kunne dog ikke nå at redde hønen, og Maggie døde i armene på en stortudende Signe Wenneberg.

Nu ligger Maggie bergavet i haven, hvor hun genvandt livet efter at have været burhøne, og hvor hun blev symbolet på bedre dyrevelfærd. Til foråret vil der vokse blomster op fra hendes grav.

Under Folkemødet på Bornholm blev Signe Wenneberg og Burhønsenes Befrielsesfront udråbt til årets "Ægtivist" af Dyrenes Beskyttelse for arbejdet med at skabe fokus på de forhold burhøns lever under.  

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip