Burundi: To mister livet i demonstration mod præsident

To personer har mistet livet, og flere er blevet såret i forbindelse med en demonstration i Burundis hovedstad, Bujumbura, efter at politiet åbnede ild mod de fremmødte.

Det oplyser Pierre Claver Mbonimpa, der er medlem af den borgerretsgruppen, som har arrangeret demonstrationen, til nyhedsbureauet Reuters.

Vidner fortæller, at flere demonstranter blev såret, da politiet uden varsel åbnede ild.

Demonstranterne protesterede imod, at landets præsident, Pierre Nkurunziza, har offentliggjort, at han vil stille op til en tredje periode som præsident.

Det lille centralafrikanske land har været ramt af flere voldelige demonstrationer, siden regeringspartiet, CNDD-FDD, valgte at indstille Nkurunziza som partiets præsidentkandidat til valget den 26. juni.

Præsidenten kom til magten i 2005, efter en borgerkrig i 12 år havde hærget landet.

Som en del af fredsaftalen, der blev indgået for at afslutte borgerkrigen, fik landet en forfatning, og i den står det skrevet, at man maksimalt må sidde i to perioder som præsident.

Den siddende præsidents støtter fastholder dog, at da Nkurunziza ikke blev valgt af folket til sin første periode, men af parlamentet, så er der intet, der forfatningsmæssigt forhindrer ham i at stille op til en tredje præsidentperiode, mener de.

Ifølge FN er over 10.000 flygtet til nabolandet Rwanda som følge af urolighederne, og mindst 10 er blevet dræbt siden optøjerne brød ud i forrige weekend.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip