Buschaufføren Lena fik nok og smed gymnasielev af: Få timer senere tager situationen en uventet drejning

Skrevet af Emil Martesen

23/08/2023
Foto: Privat
Foto: Privat
Blot 24 timer senere tager situationen en uventet drejning.

Dagens topnyheder

Lena Furuskog, en 51-årig buschauffør, har taget et drastisk skridt i kampen for at få unge til at respektere hendes arbejdsplads og medpassagerer.

Lena Furuskogs kører mellem Nässjö, Eksjö og Vetlanda i Sverige, og hun har gymnasieelever med hver morgen. De seneste måneder har hun dog bemærket, at en gruppe elever tilsyneladende har haft svært ved at opføre sig ordentlig i hendes bus. Eleverne har bl.a. siddet med snavsede sko på sædet og puttet ting mellem sæderne. I mandags blev nok så nok, og hun måtte smide en af eleverne af bussen.

Det skriver AftonBladet.

"Jeg har i månedsvis gået om bagi og sagt, at de skal stramme op. Jeg sagde, at hvis der ikke er nogen forbedring, vil de blive smidt af. Og der er vi i dag - nu smider jeg dem ud," forklarede Lena Furuskog.

Efter at have smidt eleven af bussen besluttede Lena Furuskog at dele sin oplevelse i en "Ordet är fritt"-artikel i Vetlanda-Posten og på sociale medier, hvor responsen har været overvældende.

"Responsen har været helt utrolig. Der har været rigtig mange, der har taget kontakt og syntes, det var godt gået," udtalte Furuskog, der nu føler sig styrket af den positive respons.

En af de bekymrede mødre, der kontaktede Lena Furuskog, foreslog endda optagelse af videoer fra buschaufførernes dagligdag for at øge opmærksomheden omkring problemet.

Lena Furuskog understreger dog, at ansvaret ikke kun ligger hos buschaufførerne, men også hos forældrene.

"Forældrene skal turde sige fra og stille krav til deres børn. Vi skal ikke opdrage deres børn. De skal vide, hvordan de skal opføre sig over for mennesker. Hvis der er flere, der ræsonnerer som hun gør, er det forfærdeligt," sagde hun.

Sagde undskyld

Det endte også med, at gymnasieeleven, der blev smidt ud af bussen, dukkede op igen dagen efter og undskyldte for sin opførsel.

"Jeg var meget glad, det var et stort skridt at turde sige undskyld," udtalte Furuskog.

Lena Furuskogs beslutsomhed har kastet lys over en udfordring, som mange buschauffører og offentlige tjenesteudbydere står overfor: at opfordre til respekt og anstændig opførsel hos de unge og opfordre forældre til at spille en aktiv rolle i denne proces. Det er en påmindelse om, at enkeltpersoners handlinger kan have en betydelig indvirkning på samfundet som helhed.