Bush til angreb på Trump: Du forærer Clinton sejren

I den fjerde tv-debat mellem Republikanernes præsidentemner natten til onsdag dansk tid gik Jeb Bush hårdt til angreb på modstander Donald Trumps kontroversielle planer om at tvangsdeportere millioner af ulovlige immigranter fra USA.

Trumps forslag er ifølge Bush så ekstremt, at det kan få afgørende betydning for udfaldet af næste års præsidentvalg, fordi det vil skræmme mange vælgere med blandt andet latinamerikansk baggrund fra at stemme republikansk.

- Det er problemet med det her. Vi er nødt til at vinde præsidentskabet, og måden, du gør det på, er at have realistiske planer, sagde Bush ifølge Reuters og tilføjede, at Trumps forslag er en gave til Demokraternes topkandidat, Hillary Clinton, og hendes forsøg på at blive præsident.

Donald Trump har sagt, at han vil smide alle 11 millioner illegale immigranter i USA ud af landet, hvis han rykker ind i Det Hvide Hus.

Efter de tre første tv-debatter er Bushs opbakning i meningsmålingerne raslet ned, og han kritiseres for at fremstå famlende og kedelig i modsætning til især den farverige og populære milliardær Donald Trump.

Angrebet fra Bush anfægtede ikke Trump, der tidligere har talt om at etablere en mur, der skal forhindre ulovlig indvandring fra Mexico til USA.

- Vi vil bygge en mur. Og muren vil være en succes, sagde forretningsmanden, der i månedsvis har ligget i toppen af meningsmålingerne hos de republikanske vælgere.

- Vi er nødt til at sende folk ud, sagde Trump, som afviste at forklare, hvilken indflydelse det vil have på den amerikanske økonomi.

- Vi er et land med love. Enten har vi et land, eller også har vi ikke et land, sagde Trump videre ifølge AFP.

Men det vil være håbløst at sende en halv million mennesker hjem hver måned, sagde Bush.

- Det er bare ikke muligt. Det er i strid med amerikanske værdier. Det ville rive lokalsamfund fra hinanden, og det vil sende det signal, at vi ikke længere er det land, som jeg ved, at USA er, sagde Bush.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip