Business: ISS planlægger comeback på børsen

ISS vil nu tilbage som medlem af fondsbørsen. Det oplyser servicegiganten tirsdag morgen i en meddelelse til fondsbørsen i København. Samlet vil man sælge aktier, der skal give et provenu på omkring otte milliarder kroner.

- Den planlagte børsnotering forventes at understøtte vores strategi og fremme vores offentlige og kommercielle profil, siger ISS' koncerndirektør Jeff Gravenhorst i en kommentar til planerne.

- Børsnoteringen vil give os bedre adgang til kapitalmarkedet samt en blandet ejerkreds bestående af nye private og institutionelle investorer både i Danmark og internationalt, siger direktøren.

ISS har tidligere været på børsen, men blev i 2005 opkøbt af de to kapitalfonde EQT Partners og Goldman Sachs Capital Partners. De valgte at afnotere koncernen.

Det forventes, at de to kapitalfonde vil sælge nogle af deres aktier i koncernen gennem et fællesejet selskab, mens danske Kirkbi, der købte sig ind i 2012, ikke agter at sælge aktier i forbindelse med børsnoteringen, oplyser ISS.

Men langt den største del af de otte milliarder kroner, som ISS forventer at kunne hente blandt nye aktionærer, vil blive i form af helt nye aktier.

Lord Allen, servicegigantens bestyrelsesformand, siger, at ISS konsekvent har leveret gode resultater:

- ISS er i rigtig god form, og vi har den rigtige strategi på plads til at sikre fremtidig vækst. ISS har en stærk ledelsesstruktur og en international bestyrelse med indgående erfaring inden for servicesektoren, siger han i børsmeddelelsen.

- Fremadrettet forventer vi yderligere medvind fra en vellykket eksekvering af vores strategi, og vi glæder os derfor til at give nye investorer mulighed for at deltage i ISS' fremtidige succes, siger han.

Morten Hummelmose, der er partner i EQT Danmark - en af de største aktionærer i ISS - siger, at "det har været en fornøjelse at støtte ledelsen i opbygningen" af ISS.

- Siden vi blev en del af ISS' ejerkreds i 2005, har selskabet været på en spændende rejse. ISS har fordoblet sin størrelse siden 2005, siger Morten Hummelmose.

ISS havde i 2005 300.000 ansatte. I dag er koncernen en af verdens største private arbejdsgivere med flere end 530.000 medarbejdere.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip