Business kræver højeste gennemsnit

Tirsdag venter en del af landets unge spændt på brevet, der fortæller, om de er kommet ind på drømmeuddannelsen.

På de fleste uddannelser stilles der i år højere krav til de studerendes karaktergennemsnit.

Selvom der er byttet rundt på pladserne i toppen af listen over uddannelserne med det højeste gennemsnit, er det de samme ti, der topper i år, som det var i 2012.

Sidste år krævede to uddannelser et gennemsnit på 11 eller derover for at lukke de unge ind i auditorierne, men i år er det et krav på hele syv uddannelser.

Det højeste gennemsnit finder man hos sidste års nummer to, International Business på Copenhagen Business School (CBS), med hele 11,9.

På andenpladsen ligger sidste års nummer et, molekylær biomedicin på Københavns Universitet, med 11,8.

På top 30 skal man helt ned på 26.-pladsen for at finde en uddannelse, der kræver et lavere gennemsnit end i 2012. Kravet på litteraturvidenskab på KU er nemlig faldet med 0,5 til et krav på "bare" 10.

Mens en del af uddannelserne sætter meget høje optagelseskrav til de kommende studerende, er der også håb for de unge, der ikke fik tilkæmpet sig et drømmegennemsnit i gymnasiet.

På 60 procent af uddannelser er der nemlig fundet plads til alle ansøgerne, der opfylder de formelle krav, og det har derfor ikke været nødvendigt, at sætte en grænsekvotient.

Det er især professionsbachelor- og bacheloruddannelser, der har en grænsekvotient.

I 2013 gælder det for knap halvdelen af professionsbachelor-uddannelserne og lidt over halvdelen af bacheloruddannelserne.

Der er ingen af erhvervsakademi-uddannelserne, der har en grænsekvotient på 9,0 eller derover.

Karakterkvotienterne kan findes i KOT-hovedtallene, som kommer op på uddannelsesministeriets hjemmeside klokken 00.01 natten til tirsdag. De kan findes på adressen www.fivu.dk/optag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip