Busser får regnbueflag under Copenhagen Pride

Busserne skal under Copenhagen Pride køre med de regnbueflag, som er et symbol for homo-, bi- og transseksuelle (LGBT). Det har politikerne i Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg torsdag vedtaget.

»Copenhagen Pride er en stor og vigtig begivenhed i København – ikke bare for homo-, bi- og transseksuelle, men for hele byen. Med regnbueflag på busserne under Copenhagen Pride skabes endnu mere opmærksomhed i de dage, hvor festivalen indtager de københavnske gader,« siger Bjarne P. Nielsen, der er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for SF, i en pressemeddelelse.

Han har sammen med partifællerne Peter Thiele og Neil Stenbæk Bloem stillet forslaget om regnbueflagene.

»Når vores svenske naboer kan flage med regnbueflag under Skandinaviens største pride-festival i Stockholm, så kan vi også,« siger Bjarne P. Nielsen.

Copenhagen Pride finder sted 21.-24. august, og inden regnbueflagene kan pryde de københavnske busser, skal Movia først godkende kommunens anmodning. Det plejer ikke at være andet end en formalitet.

»Det er vigtigt for os at markere, at vi i Danmarks hovedstad er komplet ligeglade med seksualitet, hårfarve eller skostørrelse. Derfor vil jeg med glæde overbringe Københavns anmodning til Movia,« siger SFs kulturordfører i København, Peter Thiele.

Busserne skal efter planen flage med både Dannebrog og regnbueflag under Copenhagen Pride, og de samlede udgifter til regnbueflagene ventes at ligge på omkring 70.000 kroner i år.

Det er primært busser, der kører fra Frederiksberg og forbi Københavns Rådhusplads, som kommer til at køre med regnbueflagene.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip