Butiksansatte kan øjne ny overenskomst søndag

Topforhandlere fra Dansk Erhverv og HK Handel mødes igen søndag formiddag i den gamle børsbygning i København.

Her skal de forsøge at få landet en overenskomstaftale om ansættelses- og lønvilkårene for de butiksansatte i detailhandlen for de kommende år.

Parterne forhandlede også fredag, men det kom der ikke noget resultat ud af, selv om de efter eget udsagn var nået langt.

Begge parter udtrykker søndag morgen igen håb om, at en aftale kan komme på plads i løbet af dagen.

Forhandlingerne omfatter 110.000 butiksansatte i detailhandlen, der har en forventning om flere kroner i lønningsposen.

- For vores medlemmer er mere i løn helt klart det vigtigste, og det budskab tager vi med ind til forhandlingsbordet med arbejdsgiverne, sagde formanden for HK Handel, Per Tønnesen, inden forhandlingerne fredag og tilføjede:

- Men vi har også en række andre krav med fra medlemmerne, blandet andet at vi kigger på mulighederne for at skabe flere fuldtidsstillinger og på at gøre det nemmere og mere attraktivt at efteruddanne sig.

Sidste weekend kom der en aftale på plads for 240.000 lønmodtagere på industriområdet, da Dansk Industri og lønmodtagerne i CO-industri forhandlede en ny overenskomst på plads.

Den aftale ventes at danne præcedens for de øvrige overenskomster på det private arbejdsmarked. HK Handel har dog ikke været begejstret for industriforliget.

/ritzau/

Dagens Gossip