Butiksejer målløs: Får bøde på 5.000 kroner for at afsløre rumænske tyve

Skrevet af Elo Christoffersen

06/10/2013

Mest læste i dag

Den 48-årige butiksejer, John Brochmann, indehaver af JGB Marine i Nakskov, er målløs over det danske retssystem.

Han er blevet præsenteret for en bøde på 5.000 kroner, fordi han på videoovervågning afslørede en rumænsk tyvebandes tyvetogt i hans butik.

Datatilsynet henvendte sig til politiet og meldte butiksejeren for overtrædelse af persondataloven. Det skete fordi han havde videregivet optagelser fra sit overvågningskamera i butikken til JP/Politikens Hus.

- Havde han spurgt os inden, så havde han fået lov til at viderebringe optagelserne, siger vicepolitikommissær Bo von Würden fra lokalpolitiet i Nakskov til Ekstra Bladet.

Paradoksalt nok slipper de fire østeuropæiske tyveknægte hver med en bøde på 2000 kroner, oplyser politiet i Nakskov.

- Det kan jeg kun ryste på hovedet ad. Det er helt ude af proportioner. Det viser jo blot, at der er noget helt galt herhjemme, siger John Brochmann til avisen.

Ny sæson med Dicte på vej

Det var Langfredag, at rumænerne brød ind i hans butik. På fire minutter lykkedes det fire voksne samt en 8-årig pige – alle rumænere – at stjæle blink, fiskehjul, flåd og madding til en værdi af mere end 1.000 kroner.

Butiksindehaveren opdagede straks indbruddet og fotograferede bilen og noterede nummerpladerne. Derfor gik der også kun få minutter inden rumænerne blev anholdt.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder

Nogle af rumænerne havde hverken arbejds- eller opholdstilladelse i Danmark. Alligevel blev de sat på fri fod inden politiet afhørte John Brochmann.

Rumænerne slap med en bøde på 2.000, mens John Brochmann skal betale en bøde på 5.000 kroner for at have leveret videoovervågningsmateriale til politiet.

Anne Hjernøe: Danskernes dårlige madvaner frister ikke

John Brochmann har ikke tænkt sig at betale bøden.

- Min advokat har opfordret mig til, at vi lader retten vurdere sagen, siger han til Ekstra Bladet.