Butikskæde i Mellemøsten boykotter Trump

En af Mellemøstens største butikskæder har trukket alle produkter fra Donald Trump tilbage, efter at han har opfordret til, at der indføres et midlertidigt indrejseforbud for muslimer i USA, oplyser BBC.

Butikskæden Lifestyle siger, at den har fjernet Trump Home-produkter fra butikker i De Forenede Arabiske Emirater, Kuwait, Saudi-Arabien og Qatar.

- Lifestyle værdsætter og respekterer alle de følelser, som vore kunder har, siger gruppen Landmark, som er moderselskab til butikskæden, ifølge BBC.

- På baggrund af udtalelser, som for nylig er fremsat af præsidentkandidaten i amerikanske medier, har vi ophævet salget af alle produkter fra Trump Home indretningskæde, siger lederen af Landmark Group, Sachin Mundhwa.

Butikskæden består af 190 forretninger i Mellemøsten, Afrika og Pakistan.

Trump Home, som blandt andet sælger "bordlamper i antik messing med glaskrystaller" eller "dekorative æsker med en strålende påfuglefjer" er blot et af de foretagender, som Trump har lagt navn til.

Blandt hans andre interesseområder er luksusejendomme, golfbaner og hoteller.

Milliardær-ejendomsmægleren og reality tv-stjernen sagde tidligere på ugen, at alle muslimer midlertidigt skal nægtes indrejse til USA efter skyderiet i San Bernardino, Californien, i sidste uge.

- Det er tydeligt for alle, at hadet fra muslimer er uden for fatteevne. Hvor dette had kommer fra og hvorfor, må vi finde ud af, sagde Trump.

- Indtil vi kan fastslå og forstå dette problem og den farlige trussel, det udgør, skal vores land ikke være offer for forfærdelige angreb fra mennesker, som tror på jihad, og som ikke har nogen fornuft eller respekt for menneskeliv, sagde han videre.

Ben Rhodes, en af præsident Barack Obamas udenrigspolitiske toprådgivere, kalder forslaget for forfatningsstridigt og "i strid med amerikanske værdier."

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip