Butternut squash med lækkert kyllingefyld

Vi kender vidst alle sammen den bagte kartoffel med fyld. Den smager fantastisk, men kan også ligge ret tungt i maven.

Hvis du leder efter et lidt lettere og ’grønnere’ alternativ, så er butternut squash et rigtig godt bud. Her har jeg lavet paprikakylling som fyld, men alt muligt andet kan jo bruges efter smag og behag.

Til 4 personer skal du bruge:

Paprikakylling
500g hakket kyllingekød
300g løg
2 røde peberfrugter
Smag til med havsalt, sort peber, stødt mild paprika, stødt røget paprika, hvidløgspulver og citronsaft
Olivenolie til stegning

Butternut squash
2 mellemstore butternut squash-græskar

Sådan gør du:

Butternut squash
Vask græskarrene grundigt, halver dem på langs og skrab kernerne ud.

Læg de halverede græskar med skærefladen nedad på en bagepapirsbeklædt bageplade.

Bag græskarrene i en forvarmet ovn på 200C i ca. 45-60 minutter eller indtil de er møre (stik i det med en kødnål eller kniv undervejs).

Paprikakylling
Pil løgene og skær dem i fine tern. 

Svits løgene af i olivenolie.

Tilsæt det hakkede kyllingekød og brun det af.

Halver peberfrugterne, fjern stilk, frø og stole. 

Skær de halverede peberfrugter i tynde strimler.

Steg peberfrugterne sammen med kylling og løg.

Når peberfrugterne begynder at blive bløde (og kyllingen er gennemstegt), smages til med havsalt, sort peber, paprika, røget paprika, hvidløgspulver og citronsaft.

Lad gerne retten simre lidt videre.

Fordel paprikakyllingen i de bagte græskar og server straks.

Sabine Murati er uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip

Dagens TV