Button: Enorm risiko for McLaren at satse på Magnussen

Kevin Magnussen bliver kastet ud på dybt vand, når han skal erstatte Sergio Perez hos Formel 1-holdet McLaren i 2014.

Det mener McLarens førstekører Jenson Button, som skal være holdkammerat med den 21-årige dansker i hele næste sæson.

- Det er en enorm risiko at blive sendt ud på det dybe vand, hvis man kan sige det sådan, og på et hold, som skal kæmpe om at vinde titlen, siger Button til nyhedsbureauet Reuters.

Det er op til Magnussen, om han drukner eller lærer at svømme, lyder det fra Button, som har 13 års erfaring i Formel 1 og vandt VM-titlen i 2009.

- Det kan gå både den ene og den anden vej, og jeg håber, at det går den rigtige vej, siger han.

Det er den tredje holdkammerat, som Button skal samarbejde med hos McLaren, hvor også Lewis Hamilton har været ansat og blev verdensmester i 2008.

- Det er altid trist at se en holdkammerat smutte. Jeg har aldrig rigtig været så tæt knyttet til mine holdkammerater, men man tilbringer stadig en hel sæson sammen med en, der oplever de samme op- og nedture, som man selv gør.

- Det er det samme som i slutningen af sidste sæson. Man bygger et forhold op til en holdkammerat, og man lærer en masse af hinanden, får erfaring, og så ændrer tingene sig.

- Det er lidt hårdt i begyndelsen, men man lærer at tilpasse sig, som alle gør i livet, lyder det fra den 33-årige englænder.

Button, som er den mest erfarne af alle aktive kørere i Formel 1, regner ikke med, at han skal være barnepige for Magnussen.

- Hvis han er villig til at lære fra start af og samler op løbende, så tror jeg ikke, at det bliver nødvendigt. Jeg er sikker på, at han vil lære noget af mig, jeg har været i sporten i 13 år, men jeg kan også lære ting fra unge kørere.

- Vi har set hans fart i andre løb, og jeg tror, at holdet har været imponeret af hans fart i de test, han har udført.

- Den del, som har været mest vigtig for mig, er den feedback, som jeg har hørt, han har givet efter testkørslerne, og som har været rigtig god. Det er godt, at jeg kan stole på hans feedback, fastslår Button.

/ritzau/

Dagens Gossip