Byger og blæst giver sløj første Formel 1-træning

18/03/2016

En våd bane og bister blæst lagde fredag eftermiddag lokal tid en dæmper på kørerne i Formel 1, da de var ude på deres første to træninger i Melbourne forud for det australske grandprix søndag.

Adskillige gange var kun en enkelt eller slet ingen biler på banen, da holdene diskuterede situationen og bilernes systemer med deres kørere i pitten i stedet for at sende racerne ud i regnen.

Mens publikum trak gennemsigtige plastiksække over hovedet og slog paraplyerne op, kørte Kevin Magnussen ud for at teste sin nye Renault-bil ved første træningspas. Han nåede i alt at køre 13 omgange i sin gule racer i løbet af de 90 minutter, der var til rådighed.

Den danske racerkørers bedste omgang blev kørt i tiden 1 minut 34,060 sekunder. Det placerede ham som nummer ti i det samlede felt. Magnussens britiske holdkammerat, Jolyon Palmer, nåede banen rundt på 1 minut 35,477 sekunder på sin hurtigste omgang.

Hurtigst var verdensmester Lewis Hamilton (Mercedes) med 1 minut 29,725 sekunder.

Det våde vejr forhindrede kørerne på banen i at presse bilerne, og ingen fik for alvor afprøvet systemerne på tør asfalt. Heller ikke i dagens anden træning fik holdene mulighed for at give fuld gas.

Nye dryp fra den grå himmel tvang kørerne til igen at prioritere forsigtighed frem for fart, og gennem stort set hele træningen blev en sky af støvregn hvirvlet op fra dækkene som en hale efter bilerne.

Hvor første træning ikke bød på meget dramatik, havde blandt andre Mercedes-stjernen Nico Rosberg problemer i den sene træning.

Hans bil gled på den glatte bane, så bilen snurrede rundt og røg en tur i barrieren, så frontvingen blev smadret. Tyskeren selv kom ikke til skade, og efter en halv time var han tilbage på banen.

Kevin Magnussen og Renault valgte modsat at bruge størstedelen af træningstiden i pitten. Først efter 40 minutter blev danskeren sendt af sted. I alt kørte han to omgange, men fik ikke registreret en tid.

Også sidst på dagen var Lewis Hamilton hurtigste mand på Albert Park-banen. Dog gik det markant langsommere end første gang med tiden 1 minut 38,841 sekunder.