Byggeri af ny motorvej plaget af tyveri: Folk stjæler flagene

Flag ved motorvejsbyggeri. Foto: Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet er utilfredse med, at tyve løber med de markeringsflag, der bruges i forbindelse med byggeriet af Frederikssundsmotorvejen ved Ballerup og Egedal.

Gennem nogle uger har tyve nemlig fjernet flagene, der skal vise hvor motorvejen skal anlægges, og det er ganske generende.

- Flagene forsvinder typisk på steder, hvor der færdes en del mennesker, så episoderne er ikke tilfældige. Der er en del hundeluftere, som har fortalt, at deres hunde hiver dem op, og det er jo hvad der kan ske. Men i øjeblikket er der mere tale om drengestreger, og det er frustrerende. Flagene er vigtige for både ejerne af arealerne, vores ansatte og for arkæologerne, der undersøger området for oldtidsspor, siger Niels Gottlieb, der er projektleder i Vejdirektoratet.

De opsatte markeringsflag viser, hvilke arealer, som motorvejen og støjvoldene lægger beslag på og har tre farver: De grønne flag markerer grænserne for det nødvendige arbejdsareal, mens selve vejbyggeriet er i gang. Dette areal leveres tilbage, når byggeriet er færdig.

De røde flag markerer det fremtidige skel mellem vejen og ejendommen, der støder op til. Arkæologerne benytter den yderste grænse - det vil sige de grønne flag - i forbindelse med deres undersøgelse af området.

- Flagene er et arbejdsredskab for vores ansatte, og det ændrer ikke på at motorvejen kommer, placeringen af vejen eller selve byggeriet, at man går og fjerner dem. Til gengæld går det ud over os alle sammen, når vi bagefter skal bruge tid og skattekroner på at sætte dem op igen, siger Niels Gottlieb, der opfordrer til, at man ringer til Vejdirektoratet og tager en snak i stedet for at lade eventuelle frustrationer over motorvejen gå ud over flagene.

Arbejdet med 2. etape af Frederikssundmotorvejen - der omfatter både motorvejen fra M4 til Tværvej og selve Tværvej - nærmer sig de sidste stadier af planlægningen, inden selve vejbyggeriet går i gang.

Ekspropriationen til motorvejen er afsluttet, og her til september 2012 gennemføres de sidste ekspropriationer til Tværvej, hvorefter anlægsarbejderne tager over. 2. etape ventes at stå køreklar i 2015.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip