Byggeriet hapsede flere lærlinge i december

Udsigten til halvering eller helt bortfald af præmien ved at oprette lærepladser har fået en del virksomheder i bygge- og anlægsbranchen til at hamstre lærlinge i december 2012.

Der blev i december indgået flere uddannelsesaftaler end i nogen anden af årets måneder, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

I alle byggefag - inklusive elektrikeruddannelsen - er der i december indgået 1.020 uddannelsesaftaler. Det er 60 procent flere end i august, hvor der med 607 aftaler ellers var indgået flest aftaler.

Samlet bringer det antallet af uddannelsesaftaler i byggeriet i 2012 op på 6.597 aftaler - det største antal siden 2008.

Det kommer imidlertid ikke bag på byggeriets organisationer, at mange virksomheder valgte at få aftaler i stand med en lærling, mens der endnu fulgte en præmie med.

- Det var helt som forventet. Hvis man alligevel havde tænkt sig at ansætte en lærling i begyndelsen af 2013, ville det da være dumt at vente. Det er samtidig en understregning af, at økonomiske incitamenter virker. Det flotte antal aftaler i december har samtidig holdt hånden under hele 2012, siger Louise Pihl. afdelingschef i Dansk Byggeri.

 

Dagens Gossip