Byggeriet hapsede flere lærlinge i december

Udsigten til halvering eller helt bortfald af præmien ved at oprette lærepladser har fået en del virksomheder i bygge- og anlægsbranchen til at hamstre lærlinge i december 2012.

Der blev i december indgået flere uddannelsesaftaler end i nogen anden af årets måneder, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

I alle byggefag - inklusive elektrikeruddannelsen - er der i december indgået 1.020 uddannelsesaftaler. Det er 60 procent flere end i august, hvor der med 607 aftaler ellers var indgået flest aftaler.

Samlet bringer det antallet af uddannelsesaftaler i byggeriet i 2012 op på 6.597 aftaler - det største antal siden 2008.

Det kommer imidlertid ikke bag på byggeriets organisationer, at mange virksomheder valgte at få aftaler i stand med en lærling, mens der endnu fulgte en præmie med.

- Det var helt som forventet. Hvis man alligevel havde tænkt sig at ansætte en lærling i begyndelsen af 2013, ville det da være dumt at vente. Det er samtidig en understregning af, at økonomiske incitamenter virker. Det flotte antal aftaler i december har samtidig holdt hånden under hele 2012, siger Louise Pihl. afdelingschef i Dansk Byggeri.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip