Bygningsinspektør undskylder i selvmordsvideo

Sådan lyder den sidste besked fra den amerikanske bygningsinspektør Ronald Wagenhoffer, der onsdag aften tog sit eget liv. I en kort video, som Wagenhoffer optog på sin mobiltelefon, tager han ifølge TV-stationen NBC10 skylden for sidste uges dødelige bygningskollaps i Philadelpia, hvor seks personer mistede livet.

I videoen fortæller den 52-årige Ronald Wagenhoffer, at han har haft problemer med at sove siden sammenstyrtningen. Han indrømmer, at han aldrig inspicerede byggepladsen, selv om en borger havde klaget til kommunen over sikkerhedsproblemer.

Ydervæggen i bygningen stytede onsdag i sidste uge ned over nabobygningen, en genbrugsbutik, hvor tre ansatte og tre kunder blev dræbt, mens 13 personer kom til skade. Efter sammenstyrtningen bedyrede kommunen, at alle sikkerhedsregler var overholdt, men det skete altså på baggrund af en fejlagtig rapport fra den nu afdøde inspektør.

Inden videoen kom frem, hyldede Philadelphias viceborgmester den afdøde bygningsinspektør og understrede, at sammenstyrtningen ikke var hans skyld. Det vides ikke, om indrømelsen i afskedsvideoen får indflydelse på, hvor skylden placeses.

Bystyret har indledt flere undersøgelser af årsagen sammenstyrtningen.

Dagens Gossip