Byråd behandlede vindmøllesag efter Esben Lundes exit

En skriftlig kommentar fra Ringkøbing-Skjerns kommunaldirektør viser, at uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V) ikke var en del af byrådet, da forslaget om 25 vindmøller skulle behandles politisk.

Esben Lunde Larsen forlod nemlig det vestjyske byråd i 2013, og ifølge kommunaldirektøren blev ansøgningen fra vindmøllevirksomheden først indgivet i februar i år.

- Sagen er, at jeg ikke har været inhabil i sagen, for det blev drøftet, efter at jeg havde forladt byrådet, siger Esben Lunde Larsen til Ritzau.

Uddannelsesministeren kom i modvind, da det rygtedes, at han havde forsøgte at fremme et vindmølleprojekt ved Stauning Lufthavn i den vestjyske kommune.

Både ministeren selv, hans far og hans bror har økonomiske interesser i projektet, da de har anparter i virksomheden.

I første omgang kunne Esben Lunde Larsen ikke erindre, om han var gået uden for døren, da han sad i byrådet, og dermed havde erklæret sig inhabil i den politiske behandling af vindmølleprojektet.

Kommunaldirektørens udtalelse kan derfor give et svar på, hvorfor hukommelsen svigtede.

Selvom det nu viser sig, at Esben Lunde Larsen ikke var indblandet i beslutningen om vindmølleparken, så har han tidligere udtalt til Ritzau, at politikere godt må fremme personlige interesser i deres politiske virke.

- Jeg mener afgjort, man skal have lov til at kæmpe for sager, som man har økonomiske interesser i. Vi er valgt til at varetage interesserne i det lokale område, man er valgt i.

- Og der er der jo mange, der også har stærke personlige interesser, man kan kæmpe for, sagde han til Ritzau tirsdag.

/ritzau/

Dagens Gossip