Byråd i Aarhus beslutter at gøre Dannebrog mere synligt

I Aarhus har byrådet nu besluttet, at vort nationalflag Dannebrog skal være mere synligt i kommunen.

Forslaget kom fra rådmand Bünyamin Simsek, der ønsker at Dannebrog får en mere fremtrædende placering i det offentlige rum og i officielle bygninger, og flaget er derfor nu blevet en permanent del af rådmandens kontor.

Men her stopper sagen ikke.

Aarhus Byråd har nemlig, på baggrund af et forslag fremsat af Bünyamin Simsek, besluttet, at Dannebrog fremover skal være mere synligt i offentlige bygninger med repræsentationsfunktioner.

I anledning af at det fredag den 15. juni er Valdemarsdag, fører rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek, nu dele af beslutningen ud i livet, og derfor vil der fremover permanent være et Dannebrog på rådmandens kontor.

- Det er afgørende vigtigt for vores samfunds udvikling, at der er fælles værdier, som alle, der bor i Danmark, kan identificere sig med, og at vi opbygger et fundament i form af en fælles identitet med plads til forskellighed. Dannebrog er et godt eksempel og kan samle mennesker under en fælles identitet. Vi bør i højere grad være stolte og vise denne stolthed som myndighed og repræsentant for det officielle samfund, siger Bünyamin Simsek.

Efter sommerferien vil rådmanden tage initiativ til, at der ved hovedindgangen og andre egnede steder på Aarhus Rådhus bliver opsat et Dannebrog permanent.

Byrådets beslutning er en principbeslutning, men det er dog op til de enkelte magistratsafdelinger at udmønte forslaget.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip