Byrådsmedlem langer ud efter Sydtrafik

Det socialdemokratiske byrådsmedlem og formand for Plan- og boligudvalget, Poul Erik Jensen, Vamdrup, langer nu på vegne af Kolding Kommune kraftigt ud efter Sydtrafik. Trafikselskabet er på kollisionskurs, siger han til Vamdrup Netavis.

- Kommunernes tilskud til selskabet stiger og stiger – og indtægterne styrtdykker, fordi passagerer flygter.  Nogle vil – måske med rette – påstå, at det blandt andet hænger sammen med, at Sydtrafik lukker ruter og sætter billetpriserne op, siger han.

Han betegner situationen som alvorlig. Ikke mindst for Kolding Kommunes skatteydere, som nu skal betale 52 millioner kroner om året i tilskud til Sydtrafik. Det er alene i år seks millioner mere end budgetteret, og det finder han uholdbart.

Kræver retfærdig fordeling

- I Kolding finder vi det uacceptabelt, at indtægter fra Kolding Kommunes busser går til regionen. Derfor vil der blive stillet krav om en mere retfærdig fordeling af indtægterne, siger Poul Erik Jensen.

Som det ser ud lige nu mister kommunerne i Syd- og Sønderjylland over 25 millioner kroner i passagerindtægter. Og som fordelingsreglerne er nu får Region Syddanmark en ekstraindtægt på 16 millioner kroner. Og det er ikke acceptabelt, og det skal der gøres noget ved, siger Poul Erik Jensen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip