Byrådsmedlemmer modtager bog om integration

Arabisk mavedans, international ølsmagning, bosnisk musik, grønlandsk korsang, etniske delikatesser og afghansk nytårsdans.

I 2012 summede Trapholt af fantastisk stemning. Anledningen var projektet Kulturens Kalejdoskop, hvor Trapholt sammen med forskellige kulturelle grupper i Kolding sammensatte tre flotte udstillinger. Daværende kulturminister Uffe Elbæk og borgmester Jørn Pedersen deltog sammen med flere end 750 gæster i festlighederne.

Nu er projektet blevet omsat til en bog, hvor forskningen bag projektet anskueliggøres. Bogen sendes i disse dage til samtlige medlemmer i Kolding Byråd og Integrationsråd.

Marwan Zobi, formand for integrationsrådet i Kolding siger:

- I Kolding ønsker vi at være nummer et inden for integration. Det gælder selvfølgelig også, når museer beskæftiger sig med integration. Man skal jo huske på, at kultur netop ER integration og at det er vigtigt for os som by, at vi i fællesskab markerer os.

Også i den øvrige museumsbranche har projektet, Kulturens Kalejdoskop, vakt genlyd. I forrige uge blev bogen uddelt på en international museumskonference i København som eksempel på best practice indenfor inkluderende museumstilgang. Trapholt er desuden blevet inviteret til at tale om projektet på en anden international konference til efteråret i Helsinki.

Dagens Gossip