Byt dit "lig" til kolde kontanter

Skrevet af admin

05/05/2015

Dagens topnyheder

Danskerne har en dårlig vane med at efterlade deres brugte biler i naturen, hvor bilerne er til skade for miljøet. Det problem vil Miljøministeriet til livs med en ny kampagne, så bilerne i stedet indleveres til ophugning i bytte for en skrotpræmie til bilejeren.

Tal fra Miljøordning for bilers årsregnskab viser, at der i 2014 blev indleveret 2235 henstillede biler fra politi og kommuner.

Som et led i kampagnen vil miljøminister Kirsten Brosbøl (S) onsdag 6. maj uddele skrotpræmien på 1500 kroner til bilejere, der afleverer deres skrotbunke på Rådhuspladsen i København.

- Over 2000 biler bliver hvert år efterladt i naturen eller i vejkanten, og et ukendt antal bliver afleveret til uautoriserede ophuggere. Det skal vi have sat en stopper for, for det er skidt for miljøet, siger Kirsten Brosbøl.

- Vi har en god ordning, hvor bilejere kan aflevere udtjente køretøjer på en miljømæssig forsvarlig måde og gå derfra med 1500 kroner i hånden, og det skal vi have gjort bilejerne opmærksomme på, fortsætter miljøministeren.

Også i Aarhus og Odense vil der være såkaldte skrotspots, hvor udtjente køretøjer kan afleveres til ophugning. I alle tre byer begynder initiativet klokken 15 og slutter klokken 18.

I Aarhus kan du aflevere din bil ved Store Torv, mens bilen skal trilles til Flakhaven, hvis du befinder dig i Odense og vil aflevere din bil.

Miljøministeren vil samtidig modernisere den nuværende skrotningsordning over de næste to år ved blandt andet at digitalisere ordningen og gøre det nemmere at få udbetalt skrotpræmien.

- Skrotningsordningen får nu en overhaling, så den bliver mere brugervenlig. Ordningen er i gang med at blive digitaliseret, så det fremover bliver lettere at finde en autoriseret ophugger og komme af med sin gamle bil, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

/ritzau/