C20-aktier falder kraftigt inden stor regnskabsuge

Skrevet af admin

08/02/2016

Mest læste i dag

Investorerne har fået en kedelig start på ugen, efter at de danske eliteaktiers kurser falder på stribe.

Mandag formiddag viser C20 Cap-indekset et fald på lige under fire procent, og samtlige 20 aktier står til et kursfald.

Værst er det gået ud over medicinalvirksomheden Genmab, der falder mere end syv procent. Men også DSV, Vestas og Pandora får klø med kursfald på omkring fem procent.

De to sidstnævnte fremlægger årsregnskab tirsdag. DSV aflægger regnskab onsdag sammen med A.P. Møller-Mærsk og Carlsberg.

Og sammenfaldet er formentlig ikke helt tilfældigt, mener Tine Choi Danielsen, der er seniorstrateg i Nordea.

- Der er en generelt sur stemning på europæiske børser, men det er påfaldende, at Danmark er så hårdt ramt i en uge, hvor vi får en tredjedel af regnskaberne at se, siger hun.

Tine Choi Danielsen mener, at investorerne tager forskud på sorgerne og sælger ud inden regnskaberne, fordi der i forbindelse med regnskaberne for tredje kvartal blev uddelt drøje kurshug til de selskaber, der skuffede.

- Markedet har på det seneste haft tendens til at kigge nøje efter hullerne i osten. Det, tror jeg, har fået mange til at trække sig tilbage og afvente regnskaberne, siger hun.

Hvis analysen er rigtig, kan der vente en uge med flere rutsjebaneture på aktiemarkedet afhængigt af regnskabernes beskaffenhed.

- Jeg er ikke i tvivl om, at positive overraskelser i regnskaberne vil betyde, at nogle investorer vælger at købe op efter de fald, vi ser i dag, siger hun.

Kursfaldenes voldsomhed er tilsyneladende isoleret til Danmark. Godt nok er stemningen heller ikke for god i resten af Europa, men de røde tal er knap så voldsomme.

I Storbritannien ligger FTSE100 til et fald på 1,8 procent, mens det franske CAC40 og det tyske DAX-indeks begge falder med omkring 2,2 procent.

/ritzau/