Cadel Evans før Giroen: Uforberedt og uvidende

På lørdag begynder årets første store etapeløb, Giro d'Italia. Og blandt de overraskende startere i feltet er BMC Racing Teams australier Cadel Evans, der ellers har gjort det klart, at han i år satser på Tour de France, som han vandt i 2011.

Og netop dét år vragede han Giroen for at kunne forberede sig optimalt til den franske rundtur, ligesom australieren holdt sig væk fra det italienske etapeløb sidste år.

Cadel Evans sagde da også før starten på det succesfulde Tour de France i 2011, at han følte sig godt forberedt og mere frisk end de seneste sæsoner, hvor han blandt andet havde kørt Giro d'Italia. Så hvis Cadel Evans er seriøs med sin satsning på årets Tour, hvorfor står han så på startlinjen i Napoli på lørdag?

- For at køre et godt væddeløb, siger Cadel Evans, der dog advarer mod at betragte ham som en af favoritterne i klassementet. Dertil har forberedelsen ikke været optimal.

- Om jeg har niveau til at køre med blandt de bedste, ved jeg faktisk ikke. De kommer her med tankerne rettet mod løbet efter seks-syv-otte måneders forberedelse. Jeg kommer med et par ugers forberedelse. Men det er ok. Det udelukker ikke, at vi kan få et godt løb, siger den 36-årige australier ifølge cyclingnews.com.

- Jeg kommer her for at se, hvad jeg kan udrette på lidt mere end en måneds koncentration og forberedelse, så jeg kommer med store forhåbninger, men ikke med store forventninger, siger Cadel Evans.

Han var den første australier, der bar løbets førertrøje, som han erobrede i 2002-udgaven som Mapei-rytter. Siden har han kun kørt Giroen i 2010, hvor han tog en enkelt etapesejr. Men Cadel Evans taler alligevel meget positivt om Giro d'Italia.

- For mig handler Giroen om passionen hos de folk, der deltager i løbet og passionen hos folk, som kommer for at overvære Giro'en. Der er helt sikkert en anden stemning end i Tour de France, siger australieren.

Om Cadel Evans kan gøre sig gældende på de betingelser, han selv ridser op, er ifølge Eurosports cykelkommentator Thomas Bay ikke utænkeligt. Men Bay har dog kun Evans blandt outsiderne til den samlede førsteplads i løbet.

Han ser Giro d'Italia som en duel mellem sidste års Tour de France-vinder, Bradley Wiggins fra Team Sky, og Astana-rytteren Vincenzo Nibali. Men løbet rummer absolut ryttere, der kan snyde de to favoritter, og Thomas Bay peger på Garmin-rytteren og sidste års Giro-vinder, Ryder Hesjedal, Cadel Evans og Blanco Pro Cyclings Robert Gesink som folk, der kan overraske.

- Det ligger til Wiggins og Nibali, men med så stærkt et felt kan de meget vel blive truet af de mange outsidere, siger Eurosports cykelkommentator.

Hvad Giroens danske ryttere angår, skal man højst sætte næsen op efter en etapesejr. Og her mener Thomas Bay, at Team Saxo-Tinkoffs Matti Breschel har kvaliteterne til at køre med om en etapesejr.

- Og så bliver det rigtig interessant at følge Mads Christensen, som virkelig har vist storform efter hans 8. plads i den afsluttende tidskørsel i Romandiet Rundt. Og så vandt Lars Bak en etape i fjor, så i dette års Giro har han frie tøjler, og det er ikke umuligt, at han kan gøre kunststykket efter, siger Thomas Bay.

 

 

 

Dagens Gossip