Californisk rockband fyldte koncertsal før gidseldrama

Le Bataclan, hvor fredag aftens blodige angreb fandt sted, er en af Paris' mest kendte scener, hvor større franske og internationale musikere optræder. Der holdes også eksklusive klubaftener i lokalerne ifølge koncertstedets hjemmeside.

Men fredag aften spillede det amerikanske rockband Eagles of Death Metal for et udsolgt Bataclan, hvilket vil sige omkring 1500 mennesker, da helvede pludselig brød løs. Det står ikke helt klart, hvad der skete, inden politiet stormede salen.

Angrebet har angiveligt kostet over 100 tilhørere livet. Angiveligt skal ingen af bandets medlemmer være kommet noget til.

Eagles of Death Metal kommer fra Palm Desert i Californien, hvor det blev dannet af Jesse Hughes og hans bedste ven, Josh Homme. På trods af gruppens navn, Eagles of Death Metal, er det ikke et deathmetal-band, men en regulær rockgruppe.

Historien går på, at en ven gjorde Josh Homme bekendt med death metal ved at spille et nummer med den polske gruppe Vader. Vennen forklarede, at sangen var dødsmetal. Til det sagde Homme, at Vader var The Eagles Of Death Metal.

Josh Homme snuppede den betegnelse, han selv havde givet polakkerne, og brugte det som navn til sit eget band.

Josh Homme spiller sjældent med Jesse Hughes live. På La Bataclans scene bestod Eagles Of Death Metal foruden sangeren og guitaristen Jesse Hughes af guitaristen Dave Catching, Brian O'Connor, og trommeslageren Joey Castillo.

Eagles of Death Metal er særdeles kendt i Danmark. Rockgruppen spillede i 2005 i Store Vega og siden i Voxhall i Aarhus samt på Roskilde Festival, Northside i Aarhus og senest i juni i år på Tinderbox i Odense.

24. november spiller Eagles of Death Metal efter planen igen i Danmark. Bandet er på plakaten i Amager Bio, der på sin hjemmeside annoncerer med, at koncerten er udsolgt.

/ritzau/

Dagens Gossip