Cameron advarer om konflikter hvis briterne afviser EU

Skrevet af admin

09/05/2016

Dagens topnyheder

Den britiske premierminister, David Cameron, advarer ifølge AFP om, at et britisk farvel til EU vil udgøre en trussel mod freden på kontinentet.

- Det ville være en dumdristig og uansvarlig risiko at løbe, hvis Storbritanniens økonomiske stabilitet sættes på spil og landet gøres permanent fattigere, siger Cameron mandag under en tale på British Museum i London.

- Et brexit ville true Storbritanniens styrke og sikkerhed. Hele freden på kontinentet ville være truet, hvis Europas stærkeste militære magt forlader EU, siger premierministeren, der anvender den ofte brugte sammentrækning af de engelske ord for Storbritannien og exit.

Cameron siger videre, at "isolationisme har aldrig gjort noget godt for dette land".

- Hver gang vi vender ryggen til Europa, så fortryder vi det før eller siden. Vi er altid kommet igen, og det har altid været til en langt højere pris, siger han.

Cameron siger videre, at mens Europa i det store og hele har været præget af fred siden afslutningen på Anden Verdenskrig, så er det knap nok kun to årtier siden, at krigen i Bosnien rasede, mens Europa samtidig stod over for et "nyligt stridbart Rusland" med konflikter i Georgien og Ukraine.

- Britiske krigsgrave på kontinentet står som et tavst vidnesbyrd om den høje pris, som dette land har betalt for at genskabe fred og orden i Europa, hedder det.

- Kan vi være sikre på, at fred og stabilitet på vor kontinent er sikret over enhver tvivl? Jeg ville aldrig gå ud fra en sådan formodning uden videre.

Blandt de britiske vælgere er der i dag 42 procent, som ønsker at blive i EU, mens 40 procent ønsker, at Storbritannien bliver meldt ud. Det viste en meningsmåling foretaget af YouGov, som dagbladet The Times offentliggjorte mandag.

Briterne stemmer om deres EU-medlemskab 23. juni.

Ifølge Reuters har en gruppe af Camerons rådgivere, som er sat ind i kampagnen for et ja, en målsætning om at få op mod 60 procent af vælgerne til at stemme ja.

De mener, at det er det minimum, som skal til for at få begravet Europa-spørgsmålet.

/ritzau/Reuters