Cameron afviser at have formue skjult i udlandet

Den britiske premierminister, David Cameron, afviser, at han ejer aktier eller har værdier i offshoreselskaber.

Det sker efter, at hans afdøde fars navn er dukket op blandt millioner af lækkede dokumenter i de såkaldte Panamapapirer, som indeholder oplysninger om klienter i advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama.

- Jeg ejer ingen aktier. Jeg får løn som premierminister, og jeg har en opsparing, som jeg får renter af, og jeg ejer et hus, svarer Cameron på et spørgsmål under en debat om det britiske EU-medlemskab tirsdag.

- Jeg har ingen aktier, ingen offshore midler, ingen offshore selskaber, intet i den retning, siger han.

I alt er 11,5 millioner dokumenter om potentielle skatteunddragere lækket fra advokatfirmaet. Der er tale om den største læk om offshore selskaber og skattely nogensinde.

Papirerne har vist, at David Camerons far, Ian Cameron, som døde i 2010, er blandt de titusinder, som er nævnt i de lækkede dokumenter.

Han var direktør i et selskab, der havde hovedsæde på Bahamas, hvor han ifølge nogle meldinger drev et netværk af investeringsfonde i skattely.

Britiske medier skriver, at nogle af Cameronfamiliens penge stadig kan være placeret i skattely.

Mandag nøjedes Camerons kontor med at meddele, at det er et privat anliggende, hvor familieformuen er investeret.

Presset på Cameron er vokset i de seneste dage. Storbritanniens største oppositionsparti, Labour, har ifølge BBC krævet en kulegravning af oplysningerne fra Panamalækken, herunder også anklagerne om, at Cameronfamilien kan have værdier i skattely.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip