Cameron: Angrebet i Paris gør mig syg

Forbundskansler Angela Merkel siger, at skuddrabene i Paris ikke kun er et angreb på franske statsborgere, men på pressens frihedsrettigheder og ytringsfriheden.

- Angrebene er foragtelige, siger Merkel og understreger, at Tyskland står bag Frankrig i denne vanskelige stund.

Den britiske premierminister, David Cameron, fordømmer også angrebet på den satiriske ugeavis Charlie Hebdo i de hårdeste vendinger.

- Drabene i Paris gør mig syg, siger den britiske premierminister og tilføjer, at Storbritannien står side om side med Frankrig i kampen mod terror.

12 er dræbt, og 10 blev såret ved angrebet på det satiriske blad.

- Vi står sammen med den franske befolkning i kampen mod terror og i forsvaret for pressefriheden, siger Cameron i en erklæring.

I Washington fordømmer Det Hvide Hus angrebet i de hårdeste vendinger.

- Alle i Det Hvide Hus er med familierne til de dræbte og sårede. USA står parat til at arbejde tæt sammen med franskmændene i efterforskningen af dette angreb, siger talsmanden for Det Hvide Hus, Josh Earnest.

EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, siger, at angrebet i den franske hovedstad vedrører alle europæere.

- Jeg er dybt chokeret over det brutale og umenneskelige angreb mod Charlie Hebdos kontor. Dette er en uacceptabel handling; et barbari, der vedrører os alle som mennesker og europæere, siger Juncker.

I Bruxelles udtrykker Natos' generalsekretær, Jens Stoltenberg, også sin fulde støtte til "vor allierede Frankrig efter det oprørende angreb på pressefriheden.

- Mine tanker går til ofrene og deres familier, skriver Stoltenberg på sin Twitter-profil.

I Moskva udtrykker præsident Vladimir Putin sine kondolencer til ofrene for angrebet, og han fordømmer "terrorisme i alle dens former."

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip