Cameron: Der bliver ingen ny EU-afstemning

Skrevet af admin

22/02/2016

Dagens topnyheder

Bliver det til et britisk nej til EU 23. juni, så kommer der ikke en ny afstemning om Storbritanniens europæiske tilhørsforhold.

Den britiske premierminister David Cameron fastslår mandag, at det kommende resultat af afstemningen om EU bliver definitivt, skriver Reuters.

Dermed afviser han også, at han vil forsøge at få en ny aftale om bedre medlemsforhold i EU på plads i tilfældet af et nej.

- Desværre kender jeg flere par, der har begyndt en skilsmisseproces. Men jeg kender ikke nogen, der har begyndt en skilsmisseproces for at forny deres ægteskabsløfter, siger han.

Tidligere har Londons borgmester, Boris Johnson, sagt, at han vil støtte et nej til EU. I sin argumentation for et nej antydede borgmesteren, at en nej-kampagne vil kunne føre til en bedre aftale med EU.

"De (EU-landene, red.) lytter kun for alvor, når en befolkning siger nej", lød det fra Boris Johnson.

Men nu bliver det altså understreget af David Cameron, at han ikke agter at tage en ny forhandlingsrunde med EU, hvis briterne afviser et fortsat medlemskab af EU.

Samtidig advarer den britiske premierminister parlamentet om, "at forlader man EU, vil det true vores økonomi og nationale sikkerhed".

Til parlamentet omtaler han også afstemningen som en nødvendighed, for at vælgerne kan gøre sig konsekvenserne ved et nej klart.

- Vi er nødt til at stå ansigt til ansigt med de økonomiske konsekvenser af at forlade EU, siger han og advarer om, "det vil være et stort skridt ind i det ukendte".

Advarslen kommer efter flere medlemmer fra hans eget konservative parti har sagt, at de vil anbefale et nej til EU.

Briterne skal stemme om fortsat medlemskab af EU 23. juni.

/ritzau/