Cameron: EU bør lette handelsregler for Syriens naboer

Skrevet af admin

20/01/2016

Dagens topnyheder

Storbritanniens premierminister, David Cameron, vil onsdag råde ledere til at lette handelsregler mellem Jordan og EU.

Det skal ske for at hjælpe Jordan i sine bestræbelser på at håndtere flygtningekrisen i Syrien, der har sendt hundredtusindvis af flygtninge til Jordan.

Den konservative Cameron vil ifølge nyhedsbureauet AFP kræve forandringer for at sætte skub i økonomien i landene rundt om det krigshærgede Syrien.

Det vil ske onsdag ved World Economic Forum, årsmødet for den politiske og økonomiske elite, i Davos, Schweiz.

- EU skal spille en afgørende rolle og tilbyde regulær støtte til Syriens naboer. Vi burde straks blive enige om at ændre reglerne, så Jordan kan øge sin eksport og skabe flere job, siger Cameron i en meddelelse, før han ankommer til World Economic Forum.

- Det er ikke bare i Syriens interesse og i Syriens naboers interesse. Det er i Europas interesse. Jo mere vi gør for at få folk til at blive i deres region, jo mindre sandsynligt er det, at de kommer til Europa, siger Cameron i meddelelsen ifølge AFP.

Cameron vil blandt andet gennemse handelsreglerne mellem EU og Jordan, tillade områder, hvor investorer kan ansætte syrere, samt tillade virksomheder at drive forretning i flygtningelejre.

En talsmand for Cameron siger, at premierministeren i selskab med andre ledere vil mødes med Jordans dronning Rania for at diskutere nye økonomiske muligheder i Jordan.

David Camerons idéer kommer før en konference om Syrien, der skal holdes 4. februar i London.

Jordan er ifølge FN vært for mere end 600.000 ud af de fire millioner syrere, der er flygtet fra deres hjemland, siden konflikten brød ud i 2011.

/ritzau/