Cameron holder fast i milliardplan på sundhedsområdet

Storbritanniens premierminister, David Cameron, holdt mandag sin første tale i det nyvalgte parlament, hvor han og hans konservative parti har sikret sig absolut flertal.

I talen gjorde han det klart over for både de nyvalgte parlamentarikere og de britiske vælgere, at hans regering vil holde løfterne om at sikre briterne bedre adgang til sundhedsydelser og læger.

Inden valget lovede Cameron, at han vil tilføre mindst otte milliarder pund (82 milliarder kroner) til det britiske sundhedsvæsen (NHS) frem til 2020, skriver BBC.

- NHS er sikkert i vores hænder, forsikrede Cameron i talen.

Repræsentanter for lægerne siger imidlertid, at det er tom snak, så længe detaljerne i den plan ikke er på plads endnu.

Samtidig har sygeplejerskerne sagt, at de vil strejke, hvis regeringen lægger op til at fjerne deres weekend- og aftentillæg, skriver nyhedsbureauet AFP.

Under valgkampen var sundhedsvæsnet et af de helt store temaer.

Det egentlige arbejde i parlamentet begynder i næste uge, hvor dronning Elizabeth holder sin traditionsrige tale i parlamentet.

Tirsdag tages hundredvis af nyvalgte medlemmer af Underhuset formelt i ed.

Mandag genvalgte de formanden for Underhuset, John Bercow.

Blandt de nye ansigter, der havde første arbejdsdag i parlament mandag, er 56 medlemmer af Det Skotske Nationalparti (SNP), som gjorde næsten rent bord og snuppede langt de fleste skotske mandater ved valget den 7. maj.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip