Cameron: Jeg kunne have håndteret skattelysagen bedre

Den britiske premierminister, David Cameron, har ikke haft den bedste uge, efter at hans afdøde fars navn dukkede op i de lækkede Panama-papirer fra et advokatfirma, som angiveligt har hjulpet kunderne med at undgå at betale skat i deres hjemlande.

I forbindelse med afsløringen om David Camerons mulige forbindelse til den potentielt belastende skattely-skandale, valgte premierministeren selv at fortælle offentligheden, at han har haft aktier i sin fars Bahamas-baserede firma.

Aktier som David Cameron valgte at sælge, inden han blev premierminister i Storbritannien.

David Cameron erkender lørdag ifølge det franske nyhedsbureau AFP, at han ikke har håndteret situationen optimalt og bekræfter, at han vil offentliggøre detaljer om sine skatteregnskaber gennem årene.

- Det har ikke været en god uge. Jeg ved, at jeg skulle have håndteret det her bedre, siger han ved det Konservative Partis konference lørdag.

- Jeg ved, der er lektier, jeg skal lære, og jeg har tænkt mig at lære dem.

- Lad være med at bebrejde Downing Street nummer 10 eller navnløse politiske rådgivere, bebrejd mig.

Den britiske premierminister fortalte torsdag, at han havde haft aktier i faderens selskab.

Faren Ian Cameron var direktør i selskabet Blairmore Holdings, der havde hovedsæde på Bahamas, hvor han ifølge britiske medier drev et netværk af investeringsfonde.

David Cameron købte aktierne i Blairmore Holdings sammen med sin kone i 1997 for 12.497 pund svarende til omkring 115.000 kroner og solgte dem for 31.500 pund svarende til omkring 290.000 kroner.

Salget af aktierne skete fire måneder, inden han blev premierminister i 2010.

- Jeg solgte aktierne. Faktisk solgte jeg alle de aktier, jeg ejede, da jeg blev premierminister, siger han lørdag og fortsætter:

- Senere hen vil jeg offentliggøre information om mine skatteregnskaber, ikke bare for i år, men også for flere år tilbage. Det vil jeg gøre for at skabe åbenhed og gennemsigtighed omkring de her ting.

- Jeg kommer til at være den første premierminister nogensinde til at gøre det.

I tirsdags afviste den britiske premierminister, at han ejer aktier eller har værdier i skattelyselskaber.

/ritzau/

Dagens Gossip