Cameron lancerer ny indsats mod ekstremisme

Konspirationsteorier om en magtfuld jødisk klike eller en hemmelig vestlig plan om at ødelægge islam må udfordres og bekæmpes i kampen mod radikalisering.

Sådan lyder det i en tale, som den britiske premierminister, David Cameron, holder mandag om ny femårsplan til bekæmpelse af islamisk ekstremisme og bedre integration.

- Man er ikke nødt til at støtte vold for at være tilhænger af visse intolerante idéer, som skaber et klima, hvor ekstremisme trives, siger Cameron i talen.

Han langer ud efter konspirationsteorier om, at jøder udøver en ondsindet magt, eller at vestlige magter sammen med Israel har planer om at ydmyge muslimer.

Cameron går også skarpt i rette med påstande om, at fattigdom og vestlig udenrigspolitik skaber terrorisme.

- Den slags argumenter, den måde at retfærdiggøre det med henvisning til lidelser, må vi gøre op med, hedder det videre i talen.

- Til trods for al vor succes som et multietnisk samfund og et demokrati med plads til forskellige religioner, så må vi konfrontere den tragiske sandhed, at der er mennesker, som er født og opvokset her, men som ikke identificerer sig med Storbritannien, og som ikke føler sig knyttet til nogen her, siger han.

Camerons program for at imødegå ekstremisme vil blive offentliggjort i sin helhed senere på året.

Omkring 700 briter menes at være rejst til Syrien og Irak for at støtte militante i Islamisk Stat.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip