Cameron: Mest sandsynligt at fly blev sprængt af bombe

Det mest sandsynlige er, at det var en bombe, der lørdag fik et russisk passagerfly til at styrte ned over Sinai-halvøen.

Det mener den britiske premierminister, David Cameron, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Vi kan ikke være sikre på, at det russiske fly styrtede på grund af en terrorbombe, men det virker stadig mere sandsynligt, at det forholder sig sådan, siger Cameron inden et møde med den egyptiske præsident, Abdel Fattah al-Sisi, som er på besøg i London.

Storbritannien har valgt at indstille alle flyvninger til og fra Sharm el-Sheikh, som det nedstyrtede fly var lettet fra, og er gået i gang med at forberede, hvordan de omkring 20.000 briter i feriebyen kommer sikkert hjem. Hjemflyvningerne skulle begynde fredag.

Premierministeren siger, at Storbritannien har valgt at skride til handling, inden undersøgelsen af ulykken er færdig, fordi Storbritannien har grund til at tro, at det er mere sandsynligt end ikke, at det er en terrorbombe, der er skyld i styrtet.

Den overbevisning vækker forundring i Rusland, hvor man endnu ikke har oplysninger om, at der skulle være tale om terror.

- Det er aldeles chokerende, hvis den britiske regering sidder inde med informationer, som de ikke deler med os, siger en talskvinde for den russiske udenrigsminister, Maria Zakharova, til det russiske nyhedsbureau, Tass.

Onsdag aften sagde den britiske udenrigsminister, Philip Hammond, at der er en stor mulighed for, at flystyrtet skete på grund af en eksplosiv enhed om bord på flyet.

Passagerflyet styrtede ned lørdag med 224 mennesker om bord efter 23 minutter i luften. Alle 224 omkom.

Flyet af typen Airbus A321 lettede fra Sharm el-Sheikh med kurs mod Sankt Petersborg. De fleste om bord var russiske turister.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip