Cameron mindes Cox sammen med Labours leder

Den britiske premierminister, David Cameron, tog fredag eftermiddag ud til det sted, hvor parlamentarikeren Jo Cox blev dræbt, for at mindes hende sammen med Labours leder, Jeremy Corbyn.

- Hvor vi ser had, hvor vi ser splittelse, hvor vi ser intolerance skal vi uddrive det, sagde Cameron i landsbyen Birstall i det nordlige England, hvor Cox blev dræbt torsdag.

Jeremy Corbyn betegner drabet på den 41-årige politiker som "et angreb mod demokratiet".

- Vi vil ikke lade de mennesker, der spreder had og gift, splitte vores samfund. Vi vil styrke vores demokrati og ytringsfrihed, siger oppositionslederen ifølge BBC.

Den 52-årige brite Thomas Mair er sigtet for at have skudt og dræbt Jo Cox.

Den 41-årige Labour-politiker og EU-tilhænger, der var kendt for at kæmpe for flygtninges rettigheder, blev dræbt ved et angreb midt på dagen torsdag i sin hjemlige valgkreds i Birstall i Yorkshire i det nordlige England.

Labour meddeler fredag, at partiet indstiller valgkampen til og med mandag som følge af drabet på parlamentariker Jo Cox, oplyser en talsperson for partiet.

Også den øvrige ja-side, der fører valgkamp for at få briterne til at stemme for at blive i EU, forlænger pausen i valgkampen til og med lørdag.

Det samme gør den britiske nej-side, som aflyser alle landsdækkende arrangementer i valgkampen lørdag, meddeler en talsmand. Valgmøder og andre kampagneaktiviteter ventes genoptaget søndag.

Det britiske parlament samles ekstraordinært på mandag for at mindes den dræbte Jo Cox, meddeler Jeremy Corbyn.

Politikerne har ikke været i parlamentet siden torsdag, fordi de fører valgkamp forud for den britiske folkeafstemning om EU-medlemskab på torsdag 23. juni.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip