Cameron nominerer diplomat som ny britisk EU-kommissær

Skrevet af admin

08/07/2016

Dagens topnyheder

Storbritanniens premierminister, David Cameron, nominerer den britiske ambassadør i Frankrig, Julian King, til ny EU-kommissær.

Det oplyser Camerons talskvinde.

Julian King skal afløse den hidtidige britiske finanskommissær, Jonathan Hill. Han valgte at træde tilbage, efter et flertal af de britiske vælgere ved en folkeafstemning 23. juni besluttede, at Storbritannien skal forlade EU.

- Julian King er en erfaren diplomat, han har en særlig ekspertise i europæiske anliggender, og premierministeren mener, at han vil supplere kommissionen godt, siger talskvinden.

Hun minder om, at Storbritannien fortsat er et fuldt betalende medlem af EU, og at regeringen i London anser det for vigtigt at udfylde en kommissærpost.

EU's kommissionsformand, Jean-Claude Juncker, skal mandag morgen mødes med King for at bedømme hans kvalifikationer til jobbet.

Han skal siden grilles af Europaparlamentet, der efterfølgende stemmer om, hvorvidt han er egnet. I denne forsamling er velviljen over for Storbritannien dykket hastigt efter den britiske folkeafstemning.

EU-traktaten fastslår, at en kommissær skal være en overbevist europæer og optræde uafhængigt, også af hjemlandets interesser.

/ritzau/Reuters