Cameron offentliggør dato for EU-afstemning i dag

Skrevet af admin

20/02/2016

Dagens topnyheder

Premierminister David Cameron siger, at han efter et regeringsmøde lørdag vil meddele, hvornår briterne skal til EU-folkeafstemning.

- Regeringen samles i formiddag for at diskutere Storbritanniens nye særlige status i EU. Derefter vil jeg give meddelelse om datoen for den planlagte folkeafstemning, skriver Cameron på Twitter ifølge Reuters.

Regeringsmødet indledes klokken 10 i London (klokken 11 dansk tid).

Cameron sagde efter topmødet i Bruxelles, at han er parat til en intens valgkampagne forud for folkeafstemningen.

- Jeg vil kæmpe med hele min sjæl for at overbevise den britiske befolkning om, at den skal blive i det reformerede EU, som vi fik sikret ved topmødet, siger den britiske premierminister.

Politiske iagttagere har nævnt torsdag den 23. juni som en sandsynlig dato for folkeafstemningen.

Pro-europære advarer om, at Storbritannien vil kunne blive splittet op, hvis det forlader EU, da en udtræden kan føre til endnu en skotsk folkeafstemning om uafhængighed.

Dette vil føre til stor usikkerhed om hele den britiske økonomi.

EU-modstandere siger, at Storbritannien vil stå stærkere økonomisk udenfor, hvad de kalder en "tysk domineret blok".

Britiske aviser har lørdag stor fokus på, at den britiske justitsminister, Michael Gove, ifølge BBC vil kæmpe for, at Storbritannien forlader EU.

Aviserne The Guardian, Daily Telegraph og Independent har alle den tidligere uddannelsesminister på forsiden, mens den euroskeptiske avis Daily Express har overskriften "Gove kommer til at føre os ud af EU."

Opinionsmålinger tyder på, at den britiske offentlighed er splittet i næsten to lige store dele i opgøret om, hvorvidt de skal støtte en "Brexit."

/ritzau/Reuters